over masud

Over Masud

Wat zorgt ervoor dat de gerechten van AfghanFresh zo rijk van smaak zijn? Wat zijn de ingrediënten die maken dat je volop geniet van elke rijstkorrel, elk stukje groente, vlees, kip, elke curry? Hoe kan het dat iedereen lovend spreekt over de kookkunst van Masud? Dat heeft alles te maken met twee ingrediënten die niet te koop zijn: aandacht en liefde.

Aandacht en liefde

Masud Rahmani, eigenaar/chef-kok van AfghanFresh, heeft aandacht en liefde voor alles in het leven. Voor zijn verloofde Juul, zijn familie en vrienden, zijn gezondheid en fitness, zijn werk, zijn dromen. Kijk je hoe het leven hem gevormd heeft, dan is het des te bijzonderder hoe hij zijn keuken en restaurant runt, net buiten het stadshart van de Friese hoofdstad.

Vluchten voor oorlogsgeweld

Als twaalfjarige jongen vlucht Masud voor het oorlogsgeweld in Afghanistan. Zijn lange, vermoeiende reis vol onzekerheid en spanning gaat te voet en over water, meestal ’s nachts, waarbij diverse landen worden doorkruist. In Nederland volgen de AZC’s in Ter Apel, Gilze en St. Anna, om via Franeker uiteindelijk Leeuwarden als eindstation te kiezen.

Horeca? Ja!

Masud wil leren, wil het goed doen, weet van aanpakken en pakt de kansen die hij krijgt met beide handen aan. Na de Internationale Schakelklas op Piter Jelles kiest hij voor Friesland College waar hij de horeca-opleiding met succes afrondt. Via stage en werk leert hij veel over alles wat er komt kijken bij het runnen van een restaurant en de keuken.

Geloof in het goede

Begin 2021 maakt Masud zijn droom waar met zijn restaurant AfghanFresh. Zijn doorzettingsvermogen, zijn geloof in het goede en zijn levenskracht hebben hem door zijn jeugdjaren geloodst en gemaakt dat hij zijn traumatische ervaringen kon ombuigen naar liefde en aandacht voor het leven. En voor de heerlijke gerechten die hij serveert.

Echt Afghaans

Masuds favoriete kruiden zijn kardemon, kurkuma, komijn en het goud van de Afghaanse keuken: saffraan. Hij gaat hierbij niet voor goedkoop maar voor echte Afghaanse kruiden van superieure kwaliteit die hij koopt in Beverwijk. Dit is hij verplicht aan zijn droom, aan zijn klanten en aan zijn moeder, die hij eert in het koken van haar halal recepten.

ADRES

Bleeklaan 27 8921 GW Leeuwarden

TELEFOON

058 785 9116

EMAIL

info@afghanfresh.nl